Du visar för närvarande Måsen

Måsen

  • Inläggsförfattare:
  • Inläggskategori:Projekt

av Anton Tjechov

regi Martin Hellström

Efter att ha spelat Tjechovs Tre systrar 2018 och Körsbärsträdgården 2020 är det nu dags för Måsen, pjäsen om konstnärligt skapande, ungdomligt drömmande och oändligt med kärlek. Medverkar gör fyra ungdomar, som spelat med i alla de tidigare uppsättningarna, samt ytterligare fem ungdomar i femtonårsåldern, och till det några yngre deltagare, som spelar barn på det sommarläger, där pjäsen tar plats.

De vuxna rollerna spelas av Malin Kärrbrink och Roland Chantre, som annars brukar ses på Nya teatern i Vadstena.

Vadstena gamla teater är en scen med anor. Från 1800-talets början har här spelats teater.  2023 är det tio år sedan vi själva framförde vår första pjäs här, ”Folk och rövare i Kamomilla stad”. Fyra av de deltagande i Måsen har varit med sedan dess.

VADSTENA GAMLA TEATER

NY PREMIÄR

Måndag. 15/5 KL. 18:00

Onsdag. 17/5 KL. 18:00

Fredag (utsållt). 19/5 KL. 10.00 spelning på UNG TEATERSCEN TEATERFESTIVAL

Biljetter (100 kr / ungdom 50:-) bokas genom att ringa eller sms:a till 0702 16 90 70.

”Skådespelet framförs lågmält och replikerna formuleras med små gester. Tystnaden som uppstår gör att publiken kan ta till sig föreställningen.”

”Det är både modigt och befriande att Vadstena unga teater vågar ta sig an Tjechovs dramatik. Det är svåra frågor om vilka vi är och hur vi bör leva våra liv som framträder på scenen. Sådan dramatik kanske behövs mer nu än någonsin tidigare.” – Corren/MVT

Motala Vadstena Tidning MVT: En allvarlig dramatik vi behöver nu mer än någonsin – modigt och befriande med Tjechov på sommarkollo